Refleksjonsnotat

Det har vært en pangstart på et foreløpig veldig interessant semester. Arne Krokan, som jeg har referert en hel del til i de tidligere blogginnleggene mine, har forelest i digital økonomi og forretningsmodeller. Han har brukt utallige timer på å forsøke å lære min klasse og meg en del om digital økonomi, og han har gjort en veldig god innsats i å veilede oss gjennom alle de vanskelige temaene som kom opp.

Jeg har hele veien hatt som mål å tilegne meg så mye kunnskap som mulig, og jeg skal ikke stikke under en stol at det har vært omfattende (og tidvis føltes litt håpløst). Vi har fått innblikk i en teknologisk verden jeg visste og fortsatt vet lite om, og det har på et vis vært ganske overveldende å ta innover seg hvilke utfordringer vi står overfor, men også hvilke muligheter vi har i fremtiden.

Arne har i alle sine forelesninger snakket om det han omtaler som «det kompliserte samspillet», mellom teknologi, samfunn og organisasjon. For verden er i stadig utvikling, og teknologien gir oss muligheter vi ikke engang kunne tenke oss, og hva har dette å si for organisasjonene, eller samfunnet generelt? Og hvilken rolle spiller teknologien for å endre samfunnet til det bedre? Alt koker ned til konklusjonen at vi må kjenne til den teknologiske utviklingen, og vi må kjenne til hvordan samfunnet fungerer, fordi det er samfunnet vi skal jobbe med.

1 kommentar til “Refleksjonsnotat”

  1. Så spennende å lese dine tanker rundt den første delen av kurset! Du reflekterer godt rundt temaene og det virker som om du har lært mye.

    Jeg er helt enig i at det er omfattende, og jeg skjønner at det kan være overveldende med så store og kompliserte tema. Håper du får nytte av det du har lært videre i kurset.

    Masse lykke til i neste modul 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *